Røstad Strand

Lidt om Rø Borgerforening

Rø Borgerforening blev dannet i 80’erne, da Rø Skole blev nedlagt som Folkeskole. Man ønskede at bevare det fælleskab i byen, som skolen havde været en stor del af. Det arbejde er blevet endnu vigtigere efter at de sidste dagligvareforretninger også er forsvundet. 

Vi arbejder derfor på at skabe aktivitetspunkter og mødesteder i og omkring byen ligesom vi har skabt mulighed for samkørsel til Brugsen, Biograf eller andet – alt sammen noget, som kan være med til at give os alle en grad af samhørighed og være med til at skabe glæde og tryghed ved at bo netop her i Rø’s smukke Sogn.

Den storslåede natur som omgiver os med Klippekyst og Småstrande til den ene side og stemningsfyldte skove og søer til den anden giver os nogle særlige muligheder.

Vi har foreløbig disse faste arrangementer hen over året : Fastelavn – Strandrensning – Fisketur – Skumringstur med lygter i skoven – Juletræstænding – og så er vi nogle der skriver til vores lokalavis KlemenskeRø Avisen. 

Derudover har vi gang i et Stiprojekt i / og omkring Præsteskoven. Vi er også ved at etablere en Hundelufterindhegning på en gammel boldbane ved Rø Medborgerhus.

For at gøre de små arbejdsopgaver så enkle og fleksible som muligt har vi dannet nogle lister med Ressourcepersoner. Dvs. at vi sender en sms ud til dem der er skrevet på og spørger fra sag til sag om de har lyst og mulighed for at være med.

Det kan være : Arbejde med stierne – pille ukrudt på Torvet – bage en kage til et arrangement – tilbyde samkørsel – IT/ Facebook. Nemt at være med – ja eller nej.

Kom og vær med – vi er efterhånden en blandet flok af gamle og nye Røborgere, håndværkere, små virksomheder, kunstnere, folk der har god tid, folk der har travlt, nytilflyttede faste eller flex, folk fra her og der og så dem, der bare er gode til at pløje lige.

Lyseklippen i Rø