Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

4-kløver-klyngens holdt torsdag aften møde om den netop afsluttede spørgeskemaundersøgelse, som rigtig mange af borgerne har deltaget i. Faktisk var svarprocenterne på Bornholm blandt den højeste blandt klyngerne i hele landet.

Mere end 1000 svar har klyngen fået på spørgsmålet om, hvad beboerne i klyngen drømmer om for deres område. Det altovervejende svar var fokus på det gode fællesskab og værdien heraf. Det er samtidig tydeligt at en fokusering på tilflytning og natur herunder etablering af et sammenhængende stisystem er knyttet op omkring det gode liv i klyngen.

I det hele taget er betydningen af den fysiske, mentale og sociale folkesundhed helt central og det vil være en central overligger i forhold til de strategiske indsatsområder, som klyngen fremover vil arbejde med.

Ønsket om skole og indkøbsmuligheder er noget af det, der definerer lokalsamfundet både samlet og i de enkelte byer. Dette er knyttet op på ønsket om øget tilflytning for at holde landsbyerne bæredygtige i en tid hvor befolkningen bliver ældre og mange unge er flyttet væk fra Bornholm.

Infrastrukturelle udfordringer i form af vejenes tilstand, transport generelt, adgang til fibernet og ønsker om bedre byggeri og energiforsyning i form af vindmøller er ligeledes et tema, der går igen.

Baseret på alle borgernes drømme og visioner for både de enkelte byer og den samlede klynge, udarbejder man nu en strategi for det man fremover vil prioritere i fællesskabet og for fællesskabet.

Benedikte Lauridsen, kommunikationsgruppen 4-kløver-klyngen

Borgerundersøgelsen, sammenskrivning af svarene. 22.-3.-19

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.